Beogradski festival tanga

Od 10. do 15. aprila u Beogradu nastupaju neki od najznačajnijih tango DJ-eva, muzičara i plesnih parova današnjice.

Svi beogradski poklonici tanga od 10. do 15. aprila moći će da uživaju u nizu radionica i okupljanja na tri gradske lokacije, u organizaciji Belgrade Tango Encuentro. Kao i prethodnih godina, nastupiće neki od najznačajnijih tango DJ-eva i plesnih parova današnjice, a učestvovaće i oko 1000 plesača amatera iz tridesetak zemalja sveta. Konkretan događaj po meri svog džepa i ukusa možete odabrati sa bogatog programa na sajtu festivala.

Kultur!Kokoška naročito preporučuje besplatan koncert koji će biti održan 10. aprila u 19h, u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40, Senjak). Na njemu će povodom otvaranja festivala nastupiti Marko Coghlan i beogradski kvartet “Tanguango”. Izvodiće tango klasike i muziku Astora Pjacole.

Marko Coghlan, rođen kao Marko Avramović, već godinama živi i radi u Buenos Ajresu, pevajući u nekim od najznačajnijih tango kuća. Kvartet “Tanguango” čine mlade akademske umetnice Sonja Lukić (klavir) Jelena Adamović (violina), Ljubica Damčević (violina) i Marijana Petrović (kontrabas).

Uporedo sa koncertom održaće se i promocija vina vinarije “Pusula”, što Kultur!Kokoška vatreno pozdravlja kao adekvatan propratan događaj svakom umetničkom vozdizanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *