Slobodna zona na bis

Nije prekasno: Slobodna zona još jedared prikazuje ovogodišnje najpopularnije filmove, „Short Term 12”, „Lunchbox” i „Perverznjakov vodič kroz ideologiju”!

I ove godine se nakon zvaničnog programa organizuje „dan Slobodne zone na bis”, ovoga puta u sredu, 13. novembra. Na repertoaru će se naći najtraženiji filmovi: Short Term 12 , LunchboxPerverznjakov Vodič kroz ideologiju koji će, zbog ogromnog interesovanja, biti prikazan dva puta!  Po karte za  Perverznjakov vodič požurite pre nego što se opet pograbe sva mesta, a kada se već nađete na blagajni, preporučujemo vam da kupite karte i za druge favorite.

Short Term 12 (u 15:00)

Preuzeto sa http://www.rogerebert.com/

Preuzeto sa RogerEbert.com

Napravljen kao nastavak prethodnog istoimenog filma snimljenog 2008, Short Term 12 govori o domu za zbrinjavanje problematičnih tinejdžera „Short Term 12”. Grejs je  nadzornica koja se, sa svojim dugogodišnjim dečkom Mejsonom, trudi da decu koja prolaze kroz dom što bolje izvede na pravi put. Svako dete ima neku svoju priču, svoju traumu i demone, ali ni sama Grejs nije izuzetak. Njeni demoni se bude kada u dom stigne Džejden, talentovana tinejdžerka ispunjena besom koja Grejs vraća u deo života koji je pokušala da ostavi za sobom. Grejs pomaže štićenicima doma, ali Mejson i deca pomažu njoj, i o toj mreži osećanja i prevazilaženja najgorih kriza i govori ovaj film. Apsolutno nije čudo što je ovaj film dobio mnoge nagrade i postao jedan od najpopularnijih indi filmova jer je kvalitetan, ima sjajnu ekipu glumaca i toplu priču, koja nije predramatizovana, već je predstavljena kao činjenično stanje američkih domova za zbrinjavanje i svih tinejdžera koji se, pod raznim oklonostima, nađu u njima.

Lunchbox (u 17:00)

Pruzeto sa http://movies.buzzintown.com/

Pruzeto sa Buzz in Town

Prvi dugometražni film Riteša Barta se pokazao kao pun pogodak! Ovaj indijski film nam pokazuje jednostavnu, ali značajnu priču u običnoneobičnim okolnostima. Domaćica Ila pokušava da dokaže izreku da ljubav ide preko stomaka, i sprema svom mužu poseban ručak koji završava greškom kod Saajana, usamljenog udovca pred penzijom. Sledeći dan, ona u ručak stavlja poruku u nadi da će izazvati muževljevu reakciju, ali ovaj postupak pokreće jednu neobičnu komunikaciju u današnjem svetu kompjutera, telefona i četovanja – razmenu poruka putem hrane. Režiser je ideju za film razvio iz mnogobrojnih interesantnih i istinitih ličnih priča o sistemu isporuka kutija za ručak. Film je sjajan upravo jer deluje tako istinito i jednostavno, a govori veliku priču o ljudima i sreći. Čini nas da i sami poželimo da se desi neka nepredviđena okolnost, pa da nađemo i naše malo parče sreće… u kutiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *