Svi kao jedan 2013

Najveći hip-hop događaj godine iz ugla !Kokoške.

Treći po redu Svi kao jedan obuhvatio je prethodnog vikenda, 7. i 8. juna, tribine „Ulica, droga, pravila stroga – kako pobeći od toga“ i “Vrednost i uticaj albuma Brate minli”, DJ radionicu, break dance betl, i MC freestyle betl. Vikend 14. i 15. jun su bili rezervisani za muzički program. Ponosno izveštavamo sa lica mesta.

Atmosfera – kuvanje

SK1 - I dan

Preuzeto sa Facebook-a

Zahvaljujući pesimističnim vremenskim prognozama za jun, Svi kao jedan je smešten u Depo magacin, mesto koje po rečima organizatora savršeno odražava sve što hop predstavlja, ali je previše malo da bi svi poštovaoci istog mogli normalno da dišu. S obzirom da je prognoza omanula, i petak i subota su osvanuli sunčani i topli, pa su svi posetioci festivala imali obe večeri uz kartu i gratis saunu. Komentari idu od direktnog hejta pa do duhovitog „Unajmite zgodne igračice da nas polivaju hladnom vodom“, ali vrelina  je svakako jedan od najjačih utisaka obe večeri.

Prve večeri najviše su zakuvali atmosferu THC la Familija, sa kojima je publika u isti glas otpevala „digni ruke, sve do neba…“. Veče je počelo predstavljanjem novih nada Bassivity Digital izdavačke kuće, VIP, Sivilo, Arafat, Dripac, zatim su na scenu izašli Jovica Dobrica/Andra/Nekrštena Trojka, Carski Rez i Sick Touch. Svi oni su na pravi način pripremili scenu za gosta iz SAD-a, Afu Ru. Tipičan američki nastup, u kom posle svake pesme sledi „Kako se provodite?“, neke je smorio, a nekima se dopao. Činjenica je, ipak, da taj čovek zna šta radi na sceni. 

Drugo veliko razočaranje festivala, pored vrućine, bio je nastup CYA, koji je trajao dve pesme otpevane na plejbek. To je naljutilo veliki deo publike, ali, s druge strane, još veći deo publike nije bio krenuo u školu kad su oni počeli da repuju, pa se nisu bunili što su brzo smenjeni na sceni. Beat box sesija je pozitivno iznenađenje tog petka uveče, pogotovo za ljude koji manje poznaju srpski hop i prvi put čuju nešto takvo, a pogotovo tako dobro.

Veče je završeno atmosferom žurke, koju su stvorili članovi „Đans“ ekipe – Blaya DUB Playa, Gazda Paja i Zvezde Grajma. Nakon njih su fenomenalni Djevi ispratili publiku na prvi jutarnji.

 Say Serbiaaa.. – Serbiaaa… – Say Oonyyyyx… – ONYX!

SK1 - II dan

Preuzeto sa Facebook-a

Ovako su gosti iz Kvinsa pozdravili Beograđane, a oni otpozdravili, drugog dana festivala koji je, ako je prvi prošao odlično, bio fenomenalan.

Bez trubača nije moglo da prođe, pa je subotnje veče započeto tradicionalnom muzikom. Jer, svi smo mi hop! Ponovo je usledilo predstavljanje izvođača Bassivity-a, ovaj put Struka i Lud, Cantwait, Ziplok, One Shot. Nakon njih nastupila je Mučenička grupa, gosti iz Bosne. Iako nepoznati beogradskoj publici, koja nije ispratila njihove rime, bili su propraćeni gromkim aplauzom.

A onda Onyx… O-NYX! E to je bio trenutak najveće euforije – ali i najveće saune. Ceo Depo u glas je pevao, ljudi iz drugog, trećeg reda skakali su na one u prvom, drugom, Onyx su skakali na sceni, pokazali kako izgleda jedan svetski nastup, i verovatno otišli oduševljeni prijemom. Jer, kako su sami rekli: “Serbia is crazy!”

Nakon njih, u Depou je moglo značajno lakše da se diše, što je za čuđenje imajući u vidu ko je sledio – Đus je u svom stilu izrekao par fora i otpevao nekoliko pesama, ali su najbolje izostale. Posle relativno kratkog vremena povukao se sa scene. Biće mu oprošteno, posle Onyx-a nije lako nastupiti. Smouk Mardeljano je sa svojom ekipom oduševio publiku pesmama i fristajl rimama, te se za njega na bini tražio minut više. Muzički program Svi kao jedan zatvorio je Prti bee gee sa Bvanom, sa kojima je publika pevala hitove čitavih sat vremena, u opštem ludilu. 

Hip-hop živi punim plućima!

SK1 - Zzurka

www.facebook.com

Slavlje u čast hip-hop-a se nastavlja i narednog vikenda – subota 22. jun rezervisana je za verovatno najveću žurku na otvorenom  koju su ovi prostori ikada videli. Skejt park Ušće i organizatori festivala ugostiće sve poštovaoce hopa, koje već od 11 časova očekuje veoma bogat program. DJevi su zaduženi za atmosferu, b-boyz su neizbežni, sprema se graffiti jam i roštilj, a za avanturiste tu je i skejt takmičenje.

Kultur!Kokoška zadovoljno posmatra dešavanja na Svi kao jedan, raduje se srpskoj hip-hop sceni, i očekuje vas na žurki u subotu.

Sva dešavanja možete pratiti putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/SviKaoJedanHipHopZajednica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *