Pozorišna radionica “Ples sećanja”

Pomalo opskurna, a veoma interesantna pojava na beogradskoj kulturnoj sceni, Plavo pozorište već više od petnaest godina opstaje kao “pozorišna laboratorija”: mesto na kome…

plavo pozorište logoPomalo opskurna, a veoma interesantna pojava na beogradskoj kulturnoj sceni, Plavo pozorište već više od petnaest godina opstaje kao “pozorišna laboratorija”: mesto na kome se kroz scensko stvaralaštvo, pre svega, istražuje. U tom ključu, osim profesionalnih produkcija, ono pruža i mnogobrojne prilike za mlade ljude koji su, nezavisno od svoje profesionalne orijentacije, zainteresovani za savremeno pozorište. Jedna od njih je četvorodnevna radionica „Ples sećanja“, koja će se održati u martu ove godine.

Učesnici radionice moći će da se upoznaju sa bazičnim principima savremenog pozorišta, kroz osnove rada na telu i glasu, stvaranje improvizacija i glumačkih partitura kroz niz kreativnih vežbi i zadataka, rad sa tekstom, rekvizitom, muzičkim instrumentima i team-building vežbe. Čak i ako vas gluma ne interesuje profesionalno, ovakva radionica je sjajna prilika da se siti izigrate, bolje upoznate svoje telo i glas, trenirate volju i inicijativnost, povećate koncentraciju i prisutnost, oslobodite nakupljenu energiju i prevaziđete sopstvene granice u ovim sferama.
Sve ovo vam Kultur!Kokoška srdačno preporučuje u cilju mentalnog boljitka, te ako ste srećni vlasnik slobodnog vremena i 30€ koje umesto na cigare možete potrošiti na lični rast i razvoj, brže bolje okrenite broj telefona naveden na kraju teksta. 

plavo pozorište profilnaKao i celokupni rad Plavog pozorišta, i radionica „Ples sećanja“ se oslanja na iskustva nastala u istraživačkim procesima i laboratorijskom radu reformatora pozorišta XX veka – Konstantina Stanislavskog, Antonena Artoa, Ježija Grotovskog, Euđenija Barbe i Odin Teatra, kao i italijanskog reditelja, Masima Đanetija.

Radionicu vodi glumica Plavog pozorišta Maša Jelić, a odvijaće se od 11. do 15. marta 2013. godine, od 10 do 13 časova, u Plavom pozorištu, u zgradi BIGZ-a na VI spratu, Bulevar Vojvode Mišića 17, Beograd.

Prijave i informacije:

E-mail: plavopozoriste@hotmail.com; dubravkaplavo@sbb.rs

Brojevi telefona: 064 489 5334 i 061 192 79 11.

 

Izvori teksta i slika:

Sajt PLAVOG pozorišta

Facebook stranica radionice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *