Kako preživeti u renesansnoj Engleskoj ako ste žena?

Žensko ste, a rodili ste se u Engleskoj za vreme renesanse? Ne berite brigu, !Kokoška će vas naučiti veštinama neophodnim za preživljavanje!

Ako ste se, nedajbože, rodili u renesansnoj Engleskoj kao žena, onda ste u velikom problemu. Opasnosti za vas su velike i preživeti nije lako, te pažljivo pročitajte !Kokoškine savete i klonite se lomača i konopaca.

Klonite se ove zadrigle face.

Klonite se ove zadrigle face.

1. Nemojte se udati za Henrija VIII. Zapravo, nemojte stupati u bilo kakav kontakt sa njim ako je to ikako moguće. Statistike pokazuju da ćete biti obezglavljeni, ili još gore – završiti u manastiru.

2. Nemojte rađati decu Henriju VIII. Šanse su da će se ili roditi mrtva ili umreti brzo nakon rođenja što će vas dovesti u sličnu poziciju kao iz prvog saveta, jer ćete, naravno, vi biti krivi za Henrijevu incestoidnu lozu i mutirane gene.

3. Nikako nemojte biti Ana Bolejn.

4. Ako ste nižeg statusa, udajte se i ne protivite se mužu. U slučaju da to ipak učinite, spalite sve stolice za bičevanje i bičeve u okolini, jer znate šta vas čeka.

5. Trudite se da muža održite u životu što je moguće duže, jer sa statusom udovice dolazi i status potencijalne veštice. A svi znamo kako veštice završavaju.

6. Ili se, protivno prethodnom savetu, postarajte da svi muškarci u vašoj porodici umru da ne biste imali kome da odgovarate. To može biti zgodno.

7. Nikako nemojte ostati neudati, osim ako niste Kraljica Elizabeta I, jer ćete onda sigurno biti proglašeni vešticom i spaljeni.

8. Nemojte biti veštica.

9. Ili budite mnogo opasna veštica koja može da izbegne sve kazne.

Ako ste u stanju da gajite ovakva bića, kvalifikujete se kao opasna veštica.

Ako ste u stanju da gajite ovakva bića, kvalifikujete se kao opasna veštica.

10. Ako ste imućni, naučite veličanstveno da plešete i svirate neki instrument, jer ćete u protivnom biti smatrani za niže biće. Renesansne žene moraju biti fino obrazovane, sofisticirane i podređene svom vladaru, khm, mužu.

11. Ako ste pak niže klase, onda se samo koncentrišite na vođenje domaćinstva i udovoljavanje svom suprugu.

12. Odlučite li da se suprotstavite patrijarhatu i krenete u odbranu svog roda, činite to pod pseudonimom i budite užasno oprezni.

13. Ne trudite se da patentirate ništa osim tinktura pravljenih od cveća; bićete proglašeni vešticom.

14. Znajte da ste se ulaskom u brak zapravo odrekli prava da odbijete seks i nemojte se buniti kad vas neko siluje. Ipak ste to sami tražili!

15. Nađite dobar izvor vitamina C ukoliko želite da dočekate tridesete sa delimično funkcionalnom vilicom.

16. Od vas će se očekivati da budete mašina za rađanje, ali vi se postarajte da to izbegnete, jer ćete tako sebi omogućiti malo veće šanse za opstanak. Medicina još nije uznapredovala dovoljno i žene svakih malo umiru na porođaju.

17. Ne pričajte previše, jer su kazne krajnje inventivne i veoma bolne. Jezik će vam krvariti, bićete poniženi na glavnom trgu i verovatno će vas vući lancima okolo. Složićete se da to treba izbeći.

18. Trudite se da se domognete dvora i tamo se bavite nečim uzbudljivim, na primer, konzerviranjem voća, ali nemojte se uplitati u kraljevske skandale.

19. Ni slučajno nemojte iskazivati svoje mišljenje jer će vas zvati „goropad”, a to zaista gadno zvuči.

20. Prosto budite Kraljica Elizabeta I i ne hajte ni za koga. Naglabajte kako vam još jedan muž ne treba jer ste udati za mnogo muževa, svoj narod, i nemojte ništa uraditi povodom uloge žena u vašem kraljevstvu jer je vama prosto odlično.

Ako izgledate ovako, onda ste ovaj tekst čitali za džabe. Zavalite se i gledajte druge žene kako pate.

Ako izgledate ovako, onda ste ovaj tekst čitali za džabe. Zavalite se i gledajte druge žene kako pate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *