Debeli, deblji, najdeblji: dinastija Kim

Hidrogenske i atomske bombe, dvostruke duge, hotel bez turista i četvrta po veličini vojska sveta nalaze se u istoj zemlji kojom već šezdesetak godina vladaju tri debela tinejdžera – Severnoj Koreji.

DINASTIJAKIMFEATURED

Karakteristika CV-jeva članova familije Kim jeste da njihovi CV-jevi nikad nisu učestvovali na konkursu za posao, ali neki drznici ipak tvrde da su im biografije falsifikovane. Novinari ne mogu da barataju podacima koje nemaju, stoga ćemo verovati na reč svemu što familija Kim kaže.
Jer Kim nikad ne greši.

1

Mnogo je vođa rodio ovaj svet:  vrlih kretena, egocentrika i bića iz paralelnih univerzuma.

No, ni u jednoj državi se oni ne ljube kao u Severnoj Koreji. Kult ličnosti baziran na Staljinovom se održao do dana današnjeg iako je gosn. Staljina spičio smrtonosni šlog 1953. godine i onemogućio ga da oplemeni ideologiju svoje severnokorejske bratije.

Dinastija Kim je razvila sopstvenu priču i skinula se s komunističkih veriga stvorivši – Džuče.

Džuče je državna ideologije Demokratske Narodne Republike Severne Koreje (ili kako se u određenim kodovima Ujedinjenih nacija naziva – „DRK“), suštinski se bazira na objašnjavanju svetu šta su koji moj radile vlasti Severne Koreje od početka Korejskog rata 1950. i čemu sva ta zajebancija.

Džuče se sastoji iz tri principa:

1) Političke nezavisnosti („Mrš strane agenture i južnokorejska ekonomijo iako nam 20% uvoza i dalje dolazi odatle, a takođe nismo potpisali mir već samo primirje u Korejskom ratu“)

2) Ekonomske samodovoljnosti

3) Samoodbrambene sposobnosti

3

U Severnoj Koreji se 40% stanovništva bavi vojnom industrijom. To znači da kad uđete u bus u Severnoj Koreji, njih 20 nosi oružje.

Za razliku od dinastije Karington, dinastija Kim nije običavala ljubavne afere sa drugima osim sama sa sobom.
Počelo je od Njega – Kim Il Sunga, jedinog čoveka koji  i dalje vlada državom iako je mrtav.

KIM IL SUNG

„Gde god da odem sebi se vraćam ponovo.“ Preuzeto sa: http://wikimedia.org.

„Gde god da odem sebi se vraćam ponovo.“
                                                        Preuzeto sa: wikimedia.org.

Osnivač rodoslova Kim jeste debeli – Kim Il Sung.

sung
Najstariji Kim je rođen u okolini Pjongjanga, iste godine kad je potopljen Titanik, a Džek mučkom smrću spao sa kuhinjskih vrata urušivši srca nacije i Akademije.
Rođen je u radničkoj porodici koja je vrdalamila na granici siromaštva. Interesantno je da je Koreja kakvu danas znamo bila predmet japanske okupacije tokom koje su Korejke seksualno izrabljivane, a 100 soma Korejaca je poslato da ratuju za cara. Samo su 1912. godine japanski vlastodršci uhapsili i mučili pedesetak hiljada braće Korejaca i sestara Korejki.

Mislimo da to nije bila pametna odluka, gospodine Hirohito.

Ovakav potez japanskog cara je naišao na veliki nadrk cele Koreje i onda su se kao i u svakom loše organizovanom sistemu, iz njima poznatih, a nikako očiglednih razloga – javili buntovnici.

Kim Il Sung tvrdi da su njegovi tata i mama bili bundžije, ali nema neke dokaze za to.

Kad mu je bilo 14 godinica, osnovao je organizaciju za borbu protiv imperijalizma umesto da igra PES ili preskače kozlić, što i jeste jedan od mogućih razloga što se sumnja da je ovaj podatak falsifikovan. Napustio je Vojnu akademiju smatrajući njene taktike zastarelim i uradio ono što radi svaki dražestan Severnokorejac – napao sve što je japansko. Pridruživši se gerilskim grupama, od svoje 20. do 33. godine života, Kim Il Sung je učestvovao u 100 hiljada borbi i ratnih dejstava. Ako bi to bilo istina, to bi značilo da je naš dragi lider bar 20 puta dnevno pucao na ljude i nije mu uspevalo da bude ubijen ili ranjen. Uz Komunističku partiju Kine (iz Komunističke partije Koreje je izbačen zbog „nacionalizma“) aktivno je učestvovao u Drugom svetskom ratu na strani onih koji su bili protiv Japanaca. Uz manje i veće uspehe Kim Il Sung se klao s Tokijcima i Hirošimcima te dostigao određenu dozu slave među drugim partizanima, završivši rat begom u Sovjetski Savez gde je imao čin majora. Nakon što su Jenkiji organizovali vatromet sa pečurkama u Nagasakiju, SSSR objavljuje rat Japanu i okupira Pjongjang. Na nagovor Lavrentija Berije, Staljin postavlja Kim Il Sunga za lidera severnokorejskog ogranka Komunističke partije Koreje – one iz koje je izbačen. Osokoljeni najstariji Kim osniva Korejsku narodnu armiju i priziva svoje antijapanske drugare da mu se pridruže u istoj.

kim6

Zlehude ’48, Kim Il Sung proglašava Narodnu Demokratsku Republiku Koreju (gorepomenuti DRK) koji po sopstvenom nahođenju planira okupaciju Južne Koreje. Nakon trogodišnjeg pucanja od ’50 i konačne pat-pozicije, Severna i Južna Koreja potpisuju primirje koje traje i dan-danas uz povremeno kurčevanje obe strane bez prolivene krvi. Korejski rat nije završen.

Nakon 1948. i pod uticajem svog ljubljenog Staljina, Kim Il Sung je krenuo u izgradnju kulta ličnosti koji prenosi i na valjuškaste potomke. Kult ličnosti je toliko učvršćen da u Severnoj Koreji ne žive u 2016. godini nego u 104. godini jer se Kim Il Sung rodio pre 104 godine. Kim Il Sung je tvorac Džučea, njemu se poju hvalospevi, a njegov rođendan se slavi kao „Dan Sunca“ tj. državni praznik. Najstariji Kim zatim ulazi u najdosadniju fazu svog života održavajući kontakte sa Čaušeskuom, Honekerom i Enverom Hodžom, propagirajući Džuče, samodovoljnost, samopozornost brižljivo gradeći kult ličnosti za sebe i svoje naslednike. Raspiždava ga infarkt miokarda 1994. godine i biva proglašen „Večitim predsednikom“ i u smrti. Dan žalosti je trajao tri godine.

KIM DŽONG IL

„Volim magarce i rat. Može SMS. Cim stop.“

„Volim magarce i rat. Može SMS. Cim stop.“

Pored izražene ratne aktivnosti, Kim Il Sung je uspeo da ostane i dovoljno seksualno aktivan da sa drugaricom partizankom Kim Džong Suk, životoljubivom kuhinjskom pomoćnicom, izrodi nastavljača drevne tradicije dinastije Kim – Kim Džong Ila.

Ako je verovati severnokorejskim zvaničnim ćitapima, rođen je u kineskim planinama, a njegov dolazak na svet je predskazala pričajuća lastavica, dok je u momentima njegovog izlaska iz majčine materice na nebu zablejala duga. Ne ona smrtnički jednostavna, nego dvostruka. A nakon rođenja pojavila se nova zvezda na nebu jer se rodila nova zvezda na Zemlji.

„Moja je, Zdravko.“ Kim Džong Il

Zvanična biografija Kim Džong Ilova kazuje da se, umesto da ratuje sa susedima iz Južne Koreje, 11 godina školovao i da je bio istaknut u studentskim organizacijama i drugim organizacijama ljubavnog tipa. Radoznao na Starog, Kim Džong Ila samo kamen nije mleo u životu, te je tokom istog navodno uradio sledeće:

 • Prohodao je u trećoj nedelji života, a progovorio u osmoj;
 • Napisao je šest opera (To je pet više od Ludviga Van Betovena);
 • Napisao je 1500 knjiga za tri godine (Tačno 1481 knjiga više no što je Danilo Kiš napisao za života);

džong1

 • Posedovao je kolekciju od 20 000 filmova (Što je jako čudno za državu u kojoj torenti ne rade) od kojih su mu navodno omiljeni: Rambo, Petak trinaesti i Godzila;
„Bež'te opozicionari!“ Fotografija preuzeta sa: http://io9.gizmodo.com

„Bež’te opozicionari!“
Fotografija preuzeta sa: io9.gizmodo.com.

 • Napisao scenario i režirao dokumentarnu seriju od 100 epizoda o istoriji Severne Koreje;
 • Planirao je ekonomski razvoj države (u kojoj je do 3 miliona ljudi umrlo od gladi);

džong2

 • Igrao golf jednom, razvalio, shvatio da mu je dosadno da toliko dominira i batalio golf;
 • Smatralo se da je pomoću raspoloženja mogao da kontroliše vremenske prilike.

“Vođa je dobre volje danas: sunčano!” Fotografija preuzeta sa: http://www.dailymotion.com “Vođa je dobre volje danas: sunčano!” Fotografija preuzeta sa: www.dailymotion.com

 • Imao je fobiju od letenja, pa je običavao da putuje vozom. Sva sreća Severna Koreja i nema puno prijatelja u svetu, pa nije morao mnogo da putuje;
 • U jednom momentu je problem gladovanja pokušao da reši uzgajanjem „džinovskih zečeva“, međutim, iz nepoznatih razloga se predomislio i zaklao prvi kontigent od dvanaest džinovskih zečeva kako bi ih poslužio za svoj rođendan;

džong3

 • Postoje tvrdnje da je kidnapovao ljude niskog rasta i iseljavao ih na „nenaseljeno ostrvo“ kako bi „poboljšao genetiku naroda“;
 • Imao je 17 vila, posebnu vilu za magareće meso i jastoge dok su mu sugrađani umirali od gladi;
 • Kim Džong Il nikad nije kenjao niti imao potrebe da ide u toalet!
  Da, taj deo sa defekacijom mu piše u zvaničnoj biografiji i vrlo je lep dodatak njegovoj radnoj biografiji.
 • U Severnoj Koreji se ne zna ništa o Lordu Sendviču, Sendvičkim ostrvima niti sendvičima generalno; Smatra se da je Kim Džong Il čovek koji je izmislio jelo koje se zove „meso između dva parčeta hleba“.
 • Takođe, postoje spekulacije da je mlađeg brata udavio u bazenu dok su bili klinci, ali današnja deca su jako izopačena upotrebom novih tehnologija i takve stvari se dešavaju;

Postoji teorija da se svom ocu na nebeskom prestolu priključio 2003. godine i da je tad unajmljen glumac da odmeni Kim Džong Ila, ali zvanično je preminuo 2011. godine i to je izgledalo… potresno.

Suština vladavine Kim Džong Ila jeste bila dalja izolacija DRK-a i nastavak ćaletove politike Džučea uz davanje posebnog akcenta vojnoj gotovosti naroda Severne Koreje. U suštini, ovom Kimu narod može da se zahvali na tome što svaki drugi orman od Sinuidžua do Kesonga ima vojničku uniformu.

„Dinastija Kim ne voli sijalice.“

„Dinastija Kim ne voli sijalice.“ Fotografija preuzeta sa:  ii.umich.edu.

KIM DŽONG UN

„We are family mhm mhm mhm ...“

„We are family mhm mhm mhm …“ Fotografija preuzeta sa: youtube.com

Najmlađi debeli nije ni trebalo da bude odabrani debeli, tu je samo zato što je njegov stariji brat uhapšen u Japanu pri pokušaju da poseti Diznilend, što je izazvalo bes kod oca, osvedočenog neprijatelja Mikija Mausa, Šilje i ekipice.

Hteo, ne hteo – Kim Džong Un je postao naslednik dinastije Kim, a iako je bog Severne Koreje tek nepunih pet godina, uspeo je da svakodnevno pokazuje ponosno čedo severnokorejske frizerske manufakture na naslovnicima svetskih medija dok se diči raznim bombama i veličinom balističke opreme.

kim

Kao i svi prethodni Kimovi, ne zna se mnogo o njegovoj mladosti, a postoje dileme oko toga šta je završio Kim Džong Un i čime se bavio pre nego što je postao sve i svja Severne Koreje. Ono što sa sigurnošću znamo jeste da je on prvi lider DRK-a rođen za vreme njegovog postojanja.

Sve što se konkretno o prebožanskom životu Kim Džong Una navodi jeste da je bio stidljivko koji je mnogo voleo da igra i gleda basket.

Kim Džong Un tuče Džonija Vokera, Iv Sen Loran cigarete i običava da se vozi Mercedes-Bencom (Dženis Džoplin bi se igrala ringišpila na Šabačkom vašaru u grobu da nije kremirana).

Denis Rodman je prema nekim podacima prvi Amerikanac koga je Kim Džong Un ikad upoznao, a čak ga je i unajmio da trenira reprezentaciju Severne Koreje u košarci. Mladi Kim je takođe ljubitelj Erika Kleptona i hrane, što se da primetiti po tome što se nagojio do zavidnih 130 kila, fasujući dijabetes i tahikardiju.

Kad se srušila zgrada u Pjongjangu, nacionalna agencija za izveštavanje je objavila da je „Kim Džong Un probdeo noć u bolu“ iako nespavanje nije neka uteha za stotine mrtvih.

generalni5

Nakon smrti oca, Kim Džong Un je shvatan kao premlad da bi se bavio visokom državnom politikom. Smatrano je da će do njegove „političke zrelosti“ državu voditi njegov tetak Čang Song Tek. Ipak, Kim Džong Un je proglašen „velikom osobom sa neba“ i postao je nezvanični lider Severne Koreje.

Odmah je krenuo u posao čišćenja, tako da je jedanaest meseci nakon početka njegove vladavine umrtvio 11 bliskih saradnika svog oca. Rodbinske nesuglasice Kim Džong Un je rešio tako što je bacio teču pred čopor od 120 izgladnelih pasa.

Forica sa ubijanjem po političkoj liniji u Severnoj Koreji jeste ta da ne ubiju samo vas nego sve članove porodice do drugog kolena, a to je baš bukvalno shvatanje koncepta damnatio memoriae.

un1

Najskorije, Kim Džong Un je u javnost izneo i planove o nuklearnom razaranju Los Anđelesa i Vašingtona, a u decembru 2015. je objavljeno da je Severna Koreja stvorila prvu hidrogensku bombu.

Sledeće namere najljubljenijeg spermatozoida Severne Koreje ne mogu se predvideti, a dok svet čeka naredni potez koji verovatno ni on sam ne zna, četvrta po veličini vojska na svetu je spremna na gotovs da poplavi naslove svetskih medija. To je upravo ono što DRK i radi od svog osnivanja: puni šarene stranice novina svojim zajebancijama, preti praznim puškama i ubija milione svojih građana tražeći obožavanje kakvo nije svojstveno nijednoj vlasti na kugli zemaljskoj (Vučiću, izvini!)

Severna Koreja trenutno ima državni aparat koji opasnost vidi u svemu što nije protokolom propisano pa se čak i nošenje frizura koje nisu sa „odobrenog spiska“ smatra stranim elementom koji može da razruši naciju koja je građena na antiimperijalističkim osnovama izgladnjivanja.

„Šišaj me na keca, majstore!“ „Neću jer si strani agitator i plaćenik.“ Fotografija preuzeta sa: http://imgur.com

„Šišaj me na keca, majstore!“
„Neću jer si strani agitator i plaćenik.“
Fotografija preuzeta sa: http://imgur.com

Severna Koreja je jedina država u kojoj postoji hotel bez turista, „lažno selo“ kod granice sa Južnom Korejom da se ne bi videlo siromaštvo pučanstva, kao i država u kojoj metro radi samo kad su prisutni stranci i potrebno je prikazati svetu da je Severna Koreja razvijena država iako nema struje.

Severna Koreja je država u kojoj u zgradama ne rade liftovi pa mlađi žive na višim spratovima, a stariji žive na nižim spratovima i to ne zbog uviđavnosti već zbog nestašice struje koja pogađa i glavni grad.

Severnokorejski moral je kad imamo državu da bismo se izdrkavali nad ljudima pod plahtom preterane brige za njima. Kapitalistički moral je kad se mešamo u unutrašnju politiku države koja ubija svoje građane samo ako ista nema nuklearni arsenal.

Severnokorejska revizija staljinizma (Džuče) nije odsustvo države već život u državi u kojoj su svi podjednako siromašni, osim ako nisi Kim.

Najbolja stvar u genocidu nad sopstvenim narodom je u tome što će se on, bez sumnje, nastaviti novim debelim Kimom. 

odanarednomdebelom

1 komentar

 • Milan relax says:

  Kakvi su da su , Kim i severno korejci nisu naši neprijatelji. To je sasvim dovoljno da ih više volimo od amerikanaca. Ako želi Kim da isporuči nuklearku na američkim ostrvima, šta nas tu briga’? Vidim da mnogo njih se sekiraju … Ako korejci nemogu više da ga trpe neka ga skinu. I to nije naš problem. Ali nije normalno da amerika njima preti a znamo šta su im radili za vreme korejskog rata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *