Radio-kokoška: Noviteti 07/07/13

U ovonedeljnoj Radio-Kokoški ponovo se okrećemo svežoj muzici. Pet Mahouni, nekadašnji bubnjar grupe LCD Soundsystem, sa producentom Jee Day-em oformio je dvojac pod imenom…

U ovonedeljnoj Radio-Kokoški ponovo se okrećemo svežoj muzici.

Pet Mahouni, nekadašnji bubnjar grupe LCD Soundsystem, sa producentom Jee Day-em oformio je dvojac pod imenom Museum of Love. Njihov prvi singl, „Down South”, svojom elektronikom budi uspomene na osamdesete, dok Mahounijev glas luta između dva Dejvida – Brna i Silvijana. Kokoška željno iščekuje album.

Zatim imamo mladu grupu Spiritwo – rade od 2011. „Soul Mate” je njihov prvi zvanični singl, a na njihovom sajtu može se naći besplatni EP sa 3 pesme. Poređenja sa Guano Apes čine se neizbežnim, mada Spiritwo nude nešto manje agresivnu ali i stilski raznovrsniju varijantu.

Kokoška je takođe opazila trio po imenu Captain Sparky, osnovan krajem prošle godine. Ako ste se ikad zapitali kako bi izgledao susret (pijanog) Džoni Rotena sa Bobom Dilanom dok svira u parku za ortake, ovo je odgovor za desetku. Spot za njihov prvi singl, „This Ship (Will Never Sink)”, privlači pažnju kreativnim filtriranjem slike. Njihovo neumorno falširanje, međutim, obećava publiku koja je mala koliko i fanatična. Drugim rečima: ovo je brod koji zaista nikada neće potonuti, ali pitanje je koliko će i zaploviti.

Slušaocima koji se, međutim, osećaju suviše raščupano od ovakvog zvuka, irska grupa Kodaline možda može da pomogne. Krajem maja su izdali svoj prvi album – In a Perfect World. Dok su neki kritičari zadovoljni kombinacijom folk i indie rock uticaja u njihovoj muzici, drugi ih posmatraju kao neoriginalne beskičmenjake. Slušajući drugi singl sa albuma, po imenu „Love Like This”, prisećamo se grupe Keane, uz kašičicu Coldplay.

Za kraj, tu je Brendon Bojd, pevač grupe Incubus, koji je krajem juna objavio prvi EP svog novog projekta Sons of the Sea – Compass. Pesma „Come Together” nudi zvuk koji je poprilično mirniji od onoga što bi se očekivalo od njegove matične grupe, ali Kokoška ga prihvata i klima glavom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *