Muzej ulične umjetnosti

Muzej ulične umjetnosti rodio se u Hrvatskoj, ali sažima sve gradove sveta u jednu onlajn galeriju. Posetite i pridružite se!

Šta je MUU?

Muzej ulične umetnosti je zagrebačka inicijativa za formiranje koherentnije scene ulične umetnosti u Hrvatskoj, kao i poboljšavanje svesti publike o njenoj estetskoj, kulturnoj i društvenoj vrednosti. Cilj joj je da donesu umetnost u zapuštene delove grada, gde nema kulturnog sadržaja. Nema ni prostorije, ni radno vreme, već se fokusira na urbane inicijative. U protekle tri godine pokretane su višednevne akcije oživljavanja zapuštenih zidova Zagreba – impresivni rezultati i izveštaji sa akcija čine okosnicu sadržaja sajta, a kako se manifestacija obično održava u septembru – načuljite uši!

 

Dajte doprinos!

Iako je otpočeo u Zagrebu, MUU se uopšte ne namerava zaustaviti tamo. Njegova onlajn kolekcija trenutno uključuje radove iz čitavog sveta, zahvaljujući tome što svako može napraviti profil na sajtu i dodati fotografije ulične umetnosti – svoje, ili pak tuđe, uz obavezno navođenje autora. Pretraga kolekcije po lokaciji daje mapu sveta impresivno ušarenjenu obeleživačima. Ako ste iole talentovani za umetnikovanje po urbanim zidinama, ili ste makar pasionirani fotograf-sakupljač produkta tuđih genija – pridružite se!

Ulična umetnost često biva prefarbana ili uništena; onlajn muzej je idealna prilika da se ona obesmrti, a i podeli sa što većim brojem ljudi.

POHRLITE NA SAJT MUU

Sve slike u tekstu preuzete su sa sajta MUU, zarad širenja radosti kvalitetne umetnosti, a nikako zarad prisvajanja zasluga dobrih ljudi koji su odgovorni bilo za samu uličnu umetnost, bilo za fotografije iste.

1 komentar

  • Milomir Jevtic says:

    Ja sam vajar-naučnik sa nekoliko inovacija i patenata, koje koristim uglavnom u stvaralačkom smislu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *