Radio-Kokoška: Noviteti 23/06/2013

Ovonedeljni noviteti sežu od retro rokenrola do najsvežijeg repa, pa slobodno pronađite svoju novu omiljenu stvar!

U ovonedeljnoj Radio-Kokoški imamo par uzbudljivih noviteta. Za energični početak tu je Sisik Stiv (da, dobio je nadimak po morskoj bolesti). Svirao je bluz još 60tih. Poznavao je Dženis, ali i Kobejna. Svirao je po ulicama. Prvi album izdao je kada se preselio u Norvešku, 2001. godine. „Down on the Farm” je singl sa njegovog novog albuma Hubcap Music, na kome su prste umešali i Džek Vajt, Džon Pol Džons i Luter Dikinson.

Vampire Weekend su u maju objavili svoj treći album, Modern Vampires of the City, a singl „Diane Young” je podjednako rokenrol šezdesetih i moderan, mada pomalo pali Hipster Alert lampicu.

California Wives su takođe u retro fazonu – oni se u svom novom singlu „Blood Red Youth” okreću osamdesetima i melodičnom New Wave-u.

U poslednjih godinu dana javlja se sve više repera koji su podeljeni između više ekipa, a Trevis Skot je najmlađi od njih – repuje u okviru T.I.-jeve ekipe Grand Hustle, a kao producent je na platnom spisku Kanje Vesta. Njegov novi singl, „Upper Echelon”, sa EPja Owl Pharaoh za koji je sam režirao spot zvuči i progresivno i hitično. Uz podršku T.I.-ja i 2 Chainz-a, „Upper Echelon” deluje kao jedan od singlova koji će obeležiti ovogodišnji hip-hop.

Ako vam se čini da se grupa The Civil Wars raspala prošlog novembra zbog „nepomirljivih razlika” – deluje da su se pomirili. Njihov novi singl, po imenu „The One That Got Away” umiruje melanholičnu Kokošku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *