Mali uvod u smrt

    Dragi čitaoci i čitateljke, Sve što vas je ikada zanimalo o slučaju umiranja a niste imali gde da pročitate, mi vam poklanjamo…

 

 

Dragi čitaoci i čitateljke,

Sve što vas je ikada zanimalo o slučaju umiranja a niste imali gde da pročitate, mi vam poklanjamo u izdanju Kultur!Kokoške! Pa da počnemo..

(Spoiler Alert: svi ćemo umreti!)

Smrt; imenica, stanje, pitanje.

Ono što do sada svi možemo da tvrdimo sa sigurnošću, a što traje vekovima unazad i nije se promenilo premda smo svesni tehnologije i njenog napretka, je da u određenom momentu svi ljudi umiru.

mrtvacnicaU okviru te teme, ono što ne sme da se zaobiđe na samom početku bile bi Darvinove nagrade koje se dodeljuju svake godine za najprostije rečeno, najčudnije smrti u toj godini. Preko ironičnih, neobjašnjivih do doista glupih načina umiranja, ova nagrada dodeljuje se posthumno (što je poprilično logično, s obziror das u dobitnici mrtvi) ljudima koji su uspeli da se na najneobičniji način odstrane iz kolotečine prosečnog ljudskog života.

Vendi Norkat (ako vas mrzi da je potražite na googlu, ona je autorka knjiga o Darvinovoj nagradi) rekla je: „Nagrada odaje priznanje onima koji daju doprinos produženju ljudske vrste uklanjajući se iz ljudskog genetskog prostora na uzvišeno idiotski način.“

U izboru dobitnika Darvinove nagrade, postoje i neka pravila koja moraju biti ispunjena. Ma koliko to smešno zvučalo.

Kako vas ne bi previše udavili istorijom nastanka, i opstanka Darvinove nagrade, prećićemo na neke primere, da se uverite I sami o količini bizarnosti u tim pričama, a sigurni smo da ćete u koliko vas bude zanimalo nešto više, kupiti knjigu i s uživanje pročitate sve što se u njoj nalazi!

smrt

• U Francuskoj, Žak Lefevrije ništa nije prepustio slučaju kada je odlučio da se ubije. Stao je na vrh visoke litice i vezao omču sebi oko vrata. Drugi kraj konopca vezao je za veliku stenu. Popio je i neki otrov i zapalio odeću na sebi. Čak je pokušao i da puca na sebe u poslednjem trenutku. Skočio je i pucao iz pištolja. Metak ga je skroz promašio i presekao konopac nad njim. Umesto da bude obešen, pao je u more. Naglo kvašenje mu je ugasilo odelo i podstaklo ga da povrati otrov. Neki ljubazni ribar ga je izvukao iz vode i odvezao u bolnicu, gde je ovaj umro od – hipotermije (pothlađivanja tela).

• 15. Jula 1999. godine, 25-ogodisnji covek iz Alabame (US) umro je od posledica pada sa 3. sprata, sa koga se okliznuo pokusavajuci da pljune dalje od svog druga. Naime, njegova zamisao je bila da trci ka ogradi pre nego sto pljune, da bi pljuvacka dobila na brzini. Na njegovu zalost toliko se zaleteo, da se prebacio preko metalne ograde i pao sa terase. Doktori su u njegovoj krvi nasli 0,14% alkohola, sto mu je verovatno poremetilo moc rasudjivanja i dalo mu sansu da osvoji Darvinovu Nagradu.

•  9. marta 2001 u Kairu policija je pronasla dvadesetogodišnjeg pastira mrtvog u sred pustinje. Okolo nije bilo ničega, nikakvi tragovi nisu vodili od ni do mesta ubistva. Nakon detaljne i duge istrage, istraživači su uspeli da reše zagonetku. Egipatski pastir, zaspao je, ostavivši stado i otključanu pušku nasred pustinje. U jednom momentu, jedna od ovaca je napravila tako reći pogrešan korak i uspela da povuče okidač puške, te ubije pastira.
Ne registrovano oružje je konfiskovano od stada.
“Ovca ubica bila je osuđena na eutanaziju”.
Ovu su samo neke od zanimljivih priča koje su se desile negde tamo nekome. No, nije nemoguće da se nešto još luđe, morbidnije desi baš vama.

Ako nemate talenat da crtate, računate, pišete ili pevate, možda vam je suđeno da prosto okončate vaš život na neki nenormalan način, i da po tome ostanete zapamćeni.

Do nekog narednog teksta, neke naredne smrti, nemojte da se plašite da razmišljate o ovome!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *