Prizivanje vašeg prvog demona: 10 saveta i trikova

Oduvek ste hteli da se okušate u prizivanje paklenih bića, a niste znali odakle da počnete? Šta je sve potrebno za pristojan ritual zazivanja? Koje vradžbine koristiti? Kako dobro ugostiti demona? Ova i gomilu drugih pitanja !Kokoška će vam rešiti sa samo deset korisnih saveta koje možete naći u našem jednostavnom i zabavnom priručniku.

Ah, svi ti problemi sa prizivanjem demona… Autor: Džim Benton

Nakon što ste saznali za Goeciju (umetnost prizivanja demona i anđela zarad ličnog cilja) od vašeg komšije, prodavca, mesara ili psa, odlučili ste da pronađete profesionalni priručnik. Pošto to nije uspelo, nabasali ste na ovu stranicu. No, ako želite da prizivate demone, morate da znate da to nije nimalo jednostavno i da vam je potrebno dosta vremena i pažnje. Takođe morate znati latinski, hebrejski, astronomiju i astrologiju. Neophodno je i imati preciznu ruku jer se oznake moraju detaljno crtati. Neke duhove morate prizvati samo određenim datumima ili satima. Konačno, bitna je ceremonijalna odora, sveće i parfemi; izvesno je da ćete potrošiti nešto para, stoga tempirajte prizivanje nakon što vam stigne plata ili legne stipendija. Ali, ako sve odradite dobro, krajnji rezultat će biti više nego impresivan: moći ćete da razgovarate sa bilo kojim demonom, čak i da ih kontrolišete, ako ste dovoljno vešti. Ako smo vas sada toliko prestravili da mislite kako nikad nećete uspeti, ne brinite! Svako mora odnekud početi. Ako priželjkujete moć, bogatstvo, znanje ili pomoć oko lepih umetnosti ne biste li smuvali ribu, nudimo vam (vrlo) skraćenu verziju zaboravljenih (i često konfuznih) rukopisa. Uspeh je zagarantovan dok god pažljivo pratite savete, počevši od prvog.

1. Nastavite da čitate

Kralj Solomon – postao poznat tako što je pisao erotiku i prizivao demone. Priznaćete da ovo nije loš način kako ostati zapamćen u istoriji…

Pre svega, upoznajmo se sa kratkom istorijom demonologije.

Prva poznata osoba koja je kontrolisala demone bio je kralj Solomon, mitski hebrejski kralj koji je žig Davidove zvezde utisnuo na demone. On je skupio 72 demona i stavio ih u mesinganu posudu (vrstu Poke lopte za demone), čime je postao čak i veći baja nego što je bio pre. Demoni su kasnije upisani u Goeciju (što se danas posmatra kao Pokedeks demona) koju je kasnije popularizovao svačiji omiljeni mistik, zavisnik od heroina i protagonista pesme Ozija Ozborna, ozloglašeni Alister Krouli.

Ceo proces prizivanja demona opisan je u Lemegetonu, odnosno Manjem ključu kralja Solomona. Kako je proces poprilično zamršen i različiti izvori tvrde različite stvari, ako želite da se upustite u ovu avanturu, najbolje je prosto uzeti beleške od nekoga ko je ranije prizivao demona.  To je ujedno i naš sledeći savet:

2. Nađite mentora

Informacije o mentorima su vrlo poverljive, stoga vam, nažalost, ne možemo mnogo pomoći po ovom pitanju. Pratite govorkanja, ali imajte u vidu da (iz nekog razloga) nije pristojno prilaziti ljudima na ulici i pitati ih da li imaju iskustva u prizivanju demona.

3. Budite sigurni da su oznake koje koristite pravih boje i oblika i postavljene u odgovarajući položaj

Osnovna šema kruga koji morati iscrtati na podu.

Osnovna šema kruga koju morate iscrtati na podu.

Postoji punih dvadesetak strana samo početnih uputstava o nameštanju oznaka koje nećemo u celosti prenositi (možete se obratiti autorima za širu literaturu). Bitno je to da dobro pazite kako postavljate svoje trouglove, zmije, heksagrame, krugove i slične drangulije. Ako ste mislili da je ovo lagan posao, koji ćete završiti očas posla, bolje vam je da zagrejete stolicu da biste naučili za sutrašnji ispit ili kontrolni jer su demoni zahtevna bića.

Takođe pazite na to kojim se uputstvima služite jer do onih pravih nije baš tako lako doći. Internet je pun lažne literature, te se osećamo dužnim da vas uverimo da video ispod nije validan prikaz rituala prizivanja i da nijedan demon ne traži da se povredi nešto tako divno kao što je Kokoška:

4. Zapišite sve rekvizite, u suprotnom se može desiti da ih zaboravite

Žezlo, mač, kapa, duga, bela odora, pojas od lavlje kože širok sedam i po centimetara, parfemi, različita eterična ulja, čista voda ‒ ovo je samo skraćena lista onoga što će vam trebati za ritual. Stoga preporučujemo da prizivanje nastavite samo ako znate dobru prodavnicu koja ima pojaseve od lavlje kože. Vaš demon zaslužuje samo najbolje.

„Ako ne možete da prizovete plamen direktno iz pakla, kupovni je u redu!“

„Ako ne možete da prizovete plamen direktno iz pakla, kupovni je u redu!“

5. Naučite bajalice ili ih zapišite: one su obavezne…

…i, naravno, strašno komplikovane.

Sve počinje sa Odeljkom A:

1. Tebe prizivam, Nerođeni.
2. Tebe, koji si stvorio zemlju i Nebesa.
3. Tebe, koji si stvorio Noć i Dan.
4. Tebe, koji si stvorio tamu i Svetlo.
5. Ti si ASAR UN-NEFE („Sam sebe usavršio“): koga ni jedan čovek nije video.
6. Ti si IA-BESZ („Istina u Materiji“)
7. Ti si IA-APOPHRASZ („Istina u Kretanju“).
8. Ti si odelio Pravedno od Nepravednog.
9. Ti si sačinio Žensko i Muško.
10. Ti si proizveo Semenje i Plod.
11. Uobličio si Ljude da vole jedni druge, i da mrze jedni druge.

Za dalje informacije obratite se ujka Krouliju.

6. Ovladajte frekvencijama i vibracijama svog glasa koje daju najbolje rezultate kada izgovarate bajalice, ali i drugim aspektima svoga bića i tela

Imajte u vidu i to da zvuk nisu samo talasi koje naše uši hvataju poput antena. Po nekim teorijama, zvuk je najosnovniji deo života. Pod ovim pojmom se misli na vibracije, komunikaciju i frekvencije, što uključuje i spiritualne forme (poput telepatije i telekineze), ali i emotivne frekvencije ljubavi i straha.

Amduskijas izgleda kao čovek sa kandžama umesto ruku i nogu, i glavom konja. Ako ste očekivali da demoni izgledaju kao Kol iz Čari, imamo loše vesti za vas...

Amduskijas izgleda kao čovek sa kandžama umesto ruku i nogu i glavom konja. Ako ste očekivali da demoni izgledaju kao Kol iz Čari, imamo loše vesti za vas…

Zvuk nije jedina apsolutno neophodna komponenta prizivanja demona. Krouli je nabrojao šest najbitnijih, bez kojih ceo proces propada. To su Vid (kojeg simboliše uključivanje kruga, kvadrata, trougla, posuda, sijalica, odore i sl.), Zvuk (bajalica), Miris (parfemi), Ukus (demonski ekvivalent hostije), Dodir (isto kao i Vid) i Um.

Prvih pet navedenih aspekata menja procese uma tako da iskusite prisustvo demona. Možda neki sumnjaju u to koliko su oni zapravo postojani, ali je vama bitno to da sa njima možete da uspostavite komunikaciju. Nekada ćete demona čuti, ali ne i videti, a nekada ćete samo osetiti njegovo prisustvo. I mada fizički opisi demona postoje, nema podataka kako ih spoznati drugim čula, poput informacija o tome kako mirišu. (Kokoška nagađa da to može biti sveža menta i sveže pokošena trava)

7. Znajte šta želite da postignete prizivanjem:  dekoncentrisani um je um koji čeka da padne pod demonsku kontrolu

Nemojte da dozvolite sebi da vam Baal dođe u goste i da ne znate da li želite da vam počisti kuću ili nahrani mačku. Između ostalog, bila bi poprilična uvreda da jednog od sedam prinčeva pakla zamolite za nešto ovako banalno. Stoga, pre nego što prizovete demona, morate istražiti koji je za šta stručan. Svaki od 72 demona ima različite moći. Tako, na primer, priče kažu da Baal može da učini ljude nevidljivim, mada niko do sad nije video dokaz.

8. Dobro pazite kada pravite pečate: jedna greška može dovesti do toga da demon ode

Pečati Bifronsa i Raumsa, koji su obojica Grofovi

Pečati Bifronsa i Raumsa, dvojice Grofova

Za svako prizivanje je potrebno imati i pečat za koji, naravno, postoje određena pravila. Svaki od 72 demona ima poseban pečat koji mora biti precizno urađen i od odgovarajućeg materijala. Demoni su podeljeni na sedam klasa upravo po ovim razlikama u metalima:

 1. Kraljevi, čiji je pečat napravljen od zlata
 2. Vojvode, najveća grupa sa pečatom napravljenim od bakra
 3. Prinčevi, čiji je pečat od kalaja
 4. Markizi, sa pečatom od srebra
 5. Predsednici, čiji su pečati od žive
 6. Grofovi, čiji pečati mogu biti i od srebra i od bakra
 7. Vitezovi, grupa u kojoj je samo usamljeni Furkas koji ima pečat od olova

Bitno je spomenuti da u ovoj klasifikaciji nema hijararhije ‒ svi demoni su podjednako moćni.

9. Budite ljubazni i pristojni kada komunicirate sa demonima

Popularna je predrasuda da su demoni jeziva bića koja žele da vam isisaju dušu i ubiju kućnog ljubimca. Ovo je uglavnom netačno. Iako će vas demoni automatski sravniti sa zemljom ako probate da ih zeznete, oni nisu ni po čemu zla bića sama po sebi. Demon Vasago je, na primer, zabeležen kao dobroćudan i dobar u traženju stvari (eto ideje koga pozvati kad ne možete sledeći put da nađete ključeve od kola).

Ono što je bitno jeste da sa njima budete ljubazni, pristojni, da ih ponudite kolačima, a oni će zauzvrat biti podjednako fini prema vama! Nemojte ih odmah terati da vam učine uslugu ‒ kad prvi put prizovete demona, proćaskajte sa njim, pitajte ga o porodici, prokomentarišite vreme i tek nakon nekoliko viđanja se bacite na posao. Posmatrajte ovo kao bilo koji poslovni ugovor u kome obe strane žele da izvuku dobit. Tretirajte demone civilizovano i sa poštovanjem jer i oni su ljudi….ili tako nekako…

10. Najbitnije od svega, zabavite se!

Ako ga nema na društvenim mrežama, ko da se nije ni desilo je pravilo koje važi čak i za prizivanje demona. Autor: Tom Čini.

“Ako ga nema na društvenim mrežama, ko da se nije ni desilo” je pravilo koje važi čak i za prizivanje demona. Autor: Tom Čini.

Ako vam ritual uspe, iskoristite ga maksimalno i ne zaboravite da ga podelite na društvenim mrežama! Koliko ljudi može da se pohvali da su prizvali demona u svom životu? Ovo je daleko bolje od prosečnog selfija!

Autor izvornog rada je Andrej Zlatović. Anja Zlatović je samo tehnička podrška i spravitelj nudli.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *