Top 5 urbanih mitova: duhovi, ubice i žene samuraja

U duhu nadolazećeg omiljenog strašnog praznika !Kokoška je za vas kreirala listu najgrozomrnijih urbanih legendi uz koju ćete garantovano prestraviti sve prijatelje na žurci. Verujemo da ćete se i sami naježiti.

1. Put u smrt

Karta u jednom smeru.

Karta u jednom smeru…

Iako ste možda navikli da se susrećete sa pričama o krvoproliću i ukletim kućama, prvi mit na listi govori o dobroćudnim duhovima tragično nastradale dece. Smešten je u San Antonio, Teksas, negde između ’30-ih i ’40-ih godina minulog veka, kada se školski autobus pun dece jednostavno zaglavio na šinama. Ishod je, sasvim očekivano, bio fatalan. Legenda kaže da, ako se parkirate četrdesetak metara od mesta nesreće, Vaše vozilo će samo krenuti da klizi na šinama, bez stajanja, sve dok se ne nađe na bezbednoj tački, van svake moguće opasnosti. Legenda takođe govori da, ukoliko pospete malo prašine po kolima (ili jednostavno niste stigli da ga operete), možete videti male, ali mnogobrojne otiske dečijih šaka – duhovi nastradale dece tako navodno pokušavaju da vam pomognu da izbegnete kobnu nesreću kakvu su oni pretrpeli. Ovaj mit možda nije priča o dobrom slatkom duhu Kasperu, ali svakako nam govori da (ukoliko postoje), nisu svi duhovi željni da vas povedu u svoj svet.

2. Čovek sa kukom

Nije u pitanju Kapetan Kuka... Preuzeto sa Scaryforkids.

Nije u pitanju Kapetan Kuka… Preuzeto sa Scaryforkids.

„Ubica pobegao iz zatvora! Opasan je i naoružan!“

Ne, nije naslov u novinama, niti vest na Dnevniku u pola osam.

Ali, po ovom mitu, sličan izveštaj na radiju čuo je par tinejdžera dok su uživali u momentima intime u kolima. Prestravljena devojka insistirala je da se odmah vrate kući, ali je ipak morala da sačeka momka (jer priroda ne bira trenutak). Nakon što se nakon nekog vremena nije vratio, odlučila je da upali kola i da krene u potragu za njim. Ali, ključeva nije bilo, a istog trenutka čula je grebanje po kolima. Devojka je čekala prve naznake svitanja, izašla iz kola i krenula ka autoputu. Telo njenog momka visilo je iznad automobila.

3. Život posle smrti

Mladić toliko lep, kao da nije sa ovog sveta... Preuzeto sa Listverse.

Mladić toliko lep, kao da nije sa ovog sveta… Preuzeto sa Listverse.

Među manje poznatim mitovima, naša treća strašna priča govori o mladom grčkom vojniku, koji se nakon završetka Drugog svetskog rata uputio svojoj verenici. Umesto da planira venčanje, mladi Grk je postao zatočenik svojih sunarodnika koji su bili na strani neprijatelja. Mučili su nesrećnog vojnika pet nedelja, da bi ga na kraju ubili. Početkom ’50-ih godina, mahom u severnoj i centralnoj Grčkoj, pojavile su se priče o lepom mladiću u uniformi koji zavodi udovice i nevine devojke. Kada bi žena zatrudnela, pet nedelja nakon rođenja deteta mladić bi nestao, ostavljajući za sobom kovertu sa objašnjenjem svog odlaska. Navodno, mladić se vratio iz mrtvih kako bi njegovi sinovi osvetili njegovu svirepu smrt.

4. Devojka prerezanih usana

Kako izgleda kada vas partner uhvati na (ne)delu, pokazuje upravo japanska (kineska) priča o devojci imena Kučisake-Ona. Kako neki govore, Kučisake je bila žena samuraja. Kada ju je ugledao sa mlađim i zgodnijim tipom, u besu joj je prerezao usne od uha do uha. Po legendi, devojka je osuđena na večni život, osmeh („Why so serious“, pitao bi se Džoker) i lutanje: Kučisake presreće ljude i postavlja im isto pitanje („Jesam li lepa?”) krijući svoja usta. Kada bi dobila pozitivan odgovor, skinula bi masku i ponovo postavila isto pitanje. Ukoliko bi odgovor bio negativan, nesretna osoba bi umrla na strašan način.

Dve pouke možemo izvući iz ove priče:
1. Komplimenti su zlata vredni.
2. Nije uvek dobro biti brutalno iskren. Nekad je u „beloj laži“ spas.

 

Ne deluje posebno srećno...

Ne deluje posebno srećno…

5. Ubistvo cimerke

Po mnogima najstrašniji urbani mit svakako nije smeo da izostane sa liste.

Jedne večeri, studentkinja je svratila do sobe kako bi uzela knjige potrebne za učenje. Pošto je njena cimerka spavala, devojka nije želela da je budi, pa je tumarajući po mraku pronašla knjige i otišla. Kada se sutradan vratila u svoju sobu, zatekla je policiju.

Policajac: Da li stanujete ovde?
Devojka: Da.
Policajac: I sinoć ste bili u sobi, a niste uključili svetlo?
Devojka: Da. Kako ste znali?

Na zidu sobe krvlju je bilo ispisano: „Da li ti je drago što nisi uključila svetlo?”

 

Nekad je bolje ostati u mraku. Preuzeto sa list 25.

Nekad je bolje ostati u mraku. Preuzeto sa list 25.

Bilo da su morbidni plod ljudske kreativnosti ili delić stvarnosti koja se zbog svoje brutalnosti stopila sa legendom, svaka od izabranih pričica zagolicaće maštu, prožeti telo do poslednjeg nerva i učiniti Vas glavnom facom na žurkama. Ipak, kada se budete vraćali kući, osvrnite se nekoliko puta, za svaki slučaj. Jeste li sad spremni za Noć veštica?

 

 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *