Endi Proh: Devojčica i njena mačka

Tajna uspeha je uvek u ljubavi – ističe fotograf, dok njegove kolege u čudu analiziraju njegovu sve slavniju mačku.

Ruski fotograf  iz Sankt Peterburga  Endi Proh (Andy Prokh) uspeo je skrenuti pažnju na svoj rad zahvaljujući neobičnom držanju njegovog modela. Model je otmenog porekla, izraženih obraza, zaobljenog tela, velike trpeljivosti i mirne naravi. Liči na plišanog medu, kao i sve britanske kratkodlake mačke, ali ležernost macinog karaktera rezervisana je samo za njegovu ćerku Katherine, kaže Endi, dok puši izolovan na ledenoj terasi pod budnim okom Lilu Blue Royal Lady.

Where the birdie lives

Where the birdie lives

Lilu je osvojila ljubitelje fotografije neverovatnom brigom o bebi pored čijeg krevetića je danima stajala, prateći je nenametljivo u njenim aktivnostima i odrastanju.

Odabravši minimalizam i gotovo uvek istu ekspoziciju, Prokh se ubrzo našao u umetničkim magazinima sa serijom crno- belih fotografija veoma jednostavnog naziva: Devojčica i njena mačka (A Girl And Her Cat). Napravio je gotovo crtani film od svakodnevice njegovih princeza, tako da ih možemo videti kako uče, slikaju, igraju šah i karte,  pecaju, glume, jedu, spavaju i obavljaju uobičajene poslove, naizgled jedna drugoj sasvim dovoljne. Fotograf  to objašnjava činjenicom da su njegova kći i mačka nerazdvojne od devojčicinog rođenja. Ističe i ogromnu ljubav koju oseća prema njima, te kako je oduvek  mogao fotografisati samo ono što voli, tako da će se foto- priča nastaviti  na radost fanova koji ove devojke pasionirano prate, postavljajući često njihove fotografije na društvene mreže, najpre zbog retko uspešnog spoja umetnosti i „opštih mesta“.

 

Izvor fotografija:  http://www.photodom.com/portfolio/Andy%20Prokh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *