Silence Fest i svi njegovi izvođači

Drugi Silence Fest održava se 25. juna u Leila Records and Books, a !Kokoška misli da je pravo vreme da vas upozna sa ovim nesvakidašnjim muzičkim festivalom i bendovima koji će na njemu nastupati.

Silence Fest nastao je iz potrebe za muzičkim ugođajem koji vam neće probušiti bubne opne; na njemu nastupaju bendovi koji sviraju tišu, uglavnom akustičnu muziku, i kojima je ovaj festival posebna prilika da se predstave publici u odgovarajućem, smirenom i tihom ambijentu. Dakle, ukoliko mrzite šutke, kosu zalepljenu od lošeg piva, titranje srca od glasnog basa, ili prosto volite malo umereniju muziku i nemate uvek potrebe da đuskate do jutra, Silence Fest je pravi događaj za vas.

25. juna, s početkom u 21č, u klubu Leila Records and Books održava se drugi Silence Fest na kome će nastupati muzičari iz Srbije – The Somethings, In Absentia i Tankman, ali i američka kantautorka Džen Keli. Pravo je vreme da se upoznate sa svima njima!

Džen Keli

Iako je rođena u SAD i trenutno živi u Ouklendu, Kalifornija, ova američka kantautorka počela je da se bavi muzikom tek kada je stigla do Evrope, 2009. godine. Naime, gitaru je prvi put dograbila u Berlinu, i to slučajno je pozajmivši od cimera i ubrzo nakon toga nastavila je svoj muzički eksperiment nastupivši pred publikom sa jednom pesmom. Ispostavilo se da je taj nastup odlučio čime će se Džen baviti i od tada nije prestajala da svira. Nastupala je širom Evrope i Amerike, a trenutno je na turneji povodom novog EP izdanja Fervent. U Beogradu je već nastupala, a ovog puta dolazi kao headliner Silence Festa.  Na festivalu će nastupiti sama sa svojom električnom gitarom, a za Džen Keli je sigurno da taj nastup neće nalikovati nijednom prethodnom jer je poznata po tome što voli da iznenađuje publiku, a i sebe. Osim toga, očekuju nas provokativni tekstovi o ljubavi, bubašvabama i smrti, što je, morate priznati, svakako vredno dolaska do Kralja Petra 41 u sredu, 25. juna.

IMG_1284b

Foto: Yoko Kikuchi

The Somethings

Ovaj indie rock bend iz Beograda osnovan je 2011. godine i prošao je kroz uobičajeno bendovsko komešanje dok nije stigao do svoje današnje postave. Beogradska publika je imala prilike s njima da se upozna više puta, jer često nastupaju po klubovima, a ni festivali im nisu strani. Ukoliko ste ih do sad čuli, vrlo je moguće da je to bilo na nekom od njihovih tribute koncerata, jer na taj način odaju počast svojim muzičkim uzorima, ali je i njihov autorski materijal veoma bogat. Na Silence Festu premijerno će izvesti upravo svoje autorske pesme u novim, svedenijim aranžmanima, prilagođenim ovom događaju.
The Somethings

Tankman

Iza pseudonima Tankman stoji Goran Štrbo i njegov singer-songwriter alter ego. Do sada je imao nekoliko manjih nastupa u Beogradu, uglavnom u sastavu gitara/vokal, uz povremenu pomoć Stefana Pejatovića na bubnju. Tankmanovi tekstovi su mahom lične prirode, ili se pak potajno bave uobičajenim ljudskim dilemama, anti-heroijima, sanjarima i njihovim svakodnevnicama. Pesme koje će izvoditi u okviru Silence Festa deo su njegovog prvog izdanja pod nazivom Opportunities on hold EP, čije je snimanje još uvek u pripremnoj fazi. Nastup u Leili upotpuniće još i Tomislav Marijanović (čelo), Stefan Pejatović (svedeni bubanj) i Marija Kovačina (vokal).

Tankman

In Absentia

In Absentia je još uvek neoformljen zvuk, zvuk u traganju, zvuk maksimalne ekonomičnosti. Bend je nastao nedavno na inicijativu Ane Avramov, ženskog kontra alt vokala, koja ujedno svira i ritam gitaru. Osim Ane, In Absentia čine i pesnik i bubnjar, Dušan Golmajer, i nenametljivo prisutna basistkinja Sara Tomić iz beogradskog benda Late For Coffee, kao i Bogdan Vasić, gitarista benda Rđa. Žanrovski nedefinisani, In Absentia sebe opisuju minimalistički kao rock’n roll bend ili šire i manje određeno – alternativu. 
InAbsentia1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *