Igranka u KC Gradu

Vokalno instrumentalni sastav Limunada i DJ tim Šlageri Beograd pozivaju Vas na igranku i koncert, 04.09.2013 od 20:00 u bašti KC Grad-a.

DJ tim Šlageri Beograd – Mutavi Vanko i Kokomo vas vode od Đuze do Elvisa, preko Din Martina, Brižit Bardo i Minje Subote do klasičnih hitova doo wopa i rockabillija.

VIS Limunada plovi kroz period kasnih pedesetih i ranih šezdesetih godina XX veka. Nastupima oživljava atmosferu evropskih festivala i rivijera, ovekovečenu filmovima poput La Dolce Vita, Bonjour Tistesse i Ljubav i moda. Uzbuđenje šlager, rane rock i beat muzike prožima melodramatičnost omladinskih igranki. Kombinovanjem žanrova i pevanjem na raznim jezicima svoje muzičko opredeljenje naziva Stari val.

VIS Vent03Taj momenat, krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina XX veka obeležio je čudesni spoj prefinjenosti i razuzdanosti, vrednosti i banalnosti i možda naivne ali poštovanja vredne vere u bolje sutra. VIS Limunada, bez nostalgije ali sa žarom, prenosi tu energiju, koja ne gubi na vrednosti čak i u svetlu složenih protivurečnosti koje su usledile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *